Een terugblik op het jaar 2023 levert een leuk lijstje op van planten die wij mochten produceren. Uit de ruim 300 soorten planten uit ons assortiment hebben we een aantal bestsellers op een rij gezet. Underdogs, grote jongens, kleurrijke verrassingen en all time favorites. We zetten de 10 meest gevraagde soorten voor je op een rij.

1. Saxifraga stolonifera tricolor

Deze kleurrijke hanger binnen het Adorable little plants concept wordt het snelst van de stander gepakt in de tuincentra van onze klanten. De Saxifraga stolonifera vormt rozetten met behaarde, ronde, donkergroene en roze blaadjes met opvallende aders. Tijdens de bloei komen er kleine witte bloempjes uit de lange stengels.

2. Peperomia obtusifolia – Bohemian Bravour

De peperomia familie bestaat uit zo’n 500 soorten en deze groene obtusifolia is een echte krachtpatser binnen de familie. De donkergroen leerachtige bladeren geven een stoere look en kunnen tegen een stootje. Niet voor niets is dit een gewild soort.

De Chlorophytum Ocean is onze Bohemian Rapsody. Oh mamma mia, de Chlorphytum ocean heeft het, met haar sierlijke bladeren met groen en wit blad is en blijft het een topfavoriet van vele mensen.

Heb jij ook zoveel vragen ontvangen over deze speciale plant? De stekels op de plant doen denken aan de knots van een trol en zorgt voor een glimlach op ieders gezicht die de plant voor het eerst ziet. Wij verwachten dat deze plant ook in het komende jaar weer een veel gevraagd soort wordt.

De lieve, kleine, ronde blaadjes is een dankbare plant. Mooi door haar bescheidenheid en altijd goed in elke stijl. Erg geschikt voor hangende concepten en hoge decoratieve potten. We hebben al veel creatieve ideeën met deze planten voorbij zien komen.

Onze continue focus op de kwaliteit van onder andere de pannenkoekplant zorgt ervoor dat onze klanten deze plant blijven bestellen. De retro plant is nog steeds niet ouderwets! Wist je dat we deze plant beschikbaar hebben in 6 potmaten tussen 5,5 en 27 centimeter?!

7. Monstera Monkey Leaf

Deze topper springt in elke winkelomgeving in het oog! Met zijn opvallende, gespleten bladeren voegt de Monstera Monkey Leaf een vleugje tropische grandeur toe aan elke omgeving. Deze kamerplant, die floreert bij indirect licht, presenteert zich als een kunstwerk met een unieke bladvorm. Ook hebben we deze beschikbaar met mosstok. Monkey see, monkey does!

8. Syngonium

Met zijn pijlvormige bladeren is de Syngonium een veerkrachtige en aantrekkelijke keuze voor binnenruimtes. Bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen past deze plant zich goed aan verschillende lichtomstandigheden aan, waardoor het een perfecte aanvulling op standaard assortiment.

9. Miniplanten (7 cm)

Last but not least, werpen we licht op deze toppers: miniplanten in potmaat 7 cm. Perfect voor kleinere ruimtes en met een divers scala aan variëteiten. Deze compacte planten zijn ideaal voor deze tijd waarin veel vraag is naar planten in kleinere potmaat en bieden een charmante en veelzijdige keuze voor consumenten die op zoek zijn naar groene accenten voor vensterbanken en bureaus.

Meer tips nodig voor de juiste keuzes voor succes in groen? Wij helpen je graag, stuur een mail naar sales@plantworld.com (Plant World West) of info@smitkwekerijen.nl (Plant World Noord) voor advies.

nl_NL

Inloggen

Registeren

Wilt u zich aanmelden bij onze website om toegang te krijgen tot beeldmateriaal etc? klik dan op de knop hieronder. Wij zullen na de aanmelding uw account activeren waarna u via het menu bovenin toegang heeft tot de beeldbank.