Je bent ongetwijfeld bekend met de vragen die klanten en consumenten stellen over de kleine details, zoals het zaagsel dat op onze planten te vinden is. Bij Plant World weten we dat mensen steeds nieuwsgieriger worden naar duurzaamheid en bewuste keuzes maken en geven in deze blog wat meer uitleg over onze innovatieve manier van biologische gewasbescherming.

In onze kwekerij zetten we verschillende methoden in om ziektes en plagen te bestrijden, terwijl we tegelijkertijd de gezondheid van onze planten en het milieu waarin ze groeien behouden. Hier zijn enkele voorbeelden van wat we doen:

Roofmijt met zaagsel

We blazen zaagsel op de planten, waarin roofmijten zich bevinden. Deze kleine roofdieren voeden zich met schadelijke insecten zoals luizen, waardoor ze op natuurlijke wijze worden bestreden. Het zaagsel en de roofmijt zijn volledig veilig voor de planten en het milieu.

Galmuggen en sluipwespen

In onze kassen laten we galmuggen en sluipwespen vrij rondvliegen. Deze natuurlijke vijanden zijn effectief in het bestrijden van plagen zoals spint en luizen. De sluipwespen zijn zeer klein en prikken niet, en zorgen daarom niet voor overlast in de kas. 

Positieve schimmels tegen rot

Als preventieve maatregel worden positieve schimmels rondom de wortels van onze planten geplaatst. Deze schimmels helpen bij het beschermen van de wortels tegen rot, zonder enige zichtbare impact op de plant zelf.

Bij Plant World streven we ernaar om zoveel mogelijk biologische methoden te gebruiken in onze productieprocessen. We zijn trots op onze avontuurlijke aanpak en onze constante zoektocht naar nieuwe manieren om duurzaamheid te bevorderen. Momenteel experimenteren we intensief met veenvrije grondstoffen als onderdeel van ons voortdurende streven naar verdere verduurzaming.

Impressie biologische gewasbescherming

nl_NL

Inloggen

Registeren

Wilt u zich aanmelden bij onze website om toegang te krijgen tot beeldmateriaal etc? klik dan op de knop hieronder. Wij zullen na de aanmelding uw account activeren waarna u via het menu bovenin toegang heeft tot de beeldbank.