Duurzame kamerplanten​

Duurzaam geteelde planten zijn iets waar we allemaal blij van worden, toch? Bij Plant World hebben we net zoveel liefde voor de natuur als voor onze planten. Daarom streven we ernaar om te doen wat goed is voor beide. Wilt u meer weten over wat duurzaamheid voor ons en dus ook voor u betekent? Lees dan verder!
 

Duurzaamheid bij Plant World

Een duurzame keuze

Bij Plant World hebben we hart voor onze planeet en de natuur. Daarom vinden we het belangrijk om planten te kweken op een duurzame manier. Zo kunnen onze klanten genieten van mooie kamerplanten die ook nog eens goed zijn voor het milieu.

We blijven onszelf elk jaar verbeteren om onze planten nog schoner, duurzamer en eerlijker te telen. We willen namelijk nog vele jaren onze klanten voorzien van prachtige groene vrienden, zonder daarbij de duurzaamheid uit het oog te verliezen.

Om bij te dragen aan een gezonde natuur, gebruiken we al jaren geen middelen die onder de groep Neonicotinoïden vallen. Deze middelen kunnen namelijk bijdragen aan de bijensterfte in Nederland. Wij zijn er trots op dat we op deze manier ons steentje bijdragen aan een betere wereld voor ons allemaal.

Continue verduurzaming

Enkele voorbeelden van waar wij op onze locaties in Groningen en het Westland mee bezig zijn:

– Gasloos op de Hoenderparklaan: deze kas wordt verwarmd door middel van aardwarmte

– Actieve inzet van herbruikbare trays of zendingen zonder fust

– Onze duurzame lijn ‘Feel Green’ is volledig plasticvrij

– Inzet van kweekpotten van 100% gerecycled materiaal

– Opvang en hergebruik van regenwater voor de watergift van onze planten

 
Verduurzaming is een proces waar wij continu mee bezig zijn en waar we samen met u graag over in gesprek zijn en blijven. 
 

Biologische gewasbescherming

Bij Plant World zetten we ons in voor een duurzame en natuurlijke benadering van het kweken van onze planten. We maken gebruik van biologische gewasbescherming, zoals roofmijten en sluipwespen, om het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen tot een minimum te beperken. De Airobug helpt ons om de biologische gewasbescherming op een efficiënte en gelijkmatige manier te verdelen in de kas.

Daarnaast gebruiken we het NatuGrow-systeem, wat staat voor Natural Growing (Natuurlijk Telen), om onze planten weerbaarder en gezonder te maken. Op deze manier ontstaan er planten die minder gevoelig zijn voor ziektes als Pythium, Fusarium, Meeldauw en Botrytis. Bij Plant World streven we ernaar om onze planten op een natuurlijke en gezonde manier te laten groeien, zodat ze een duurzame keuze zijn voor onze klanten.

Certificaten

Wij streven naar topkwaliteit als het gaat om onze kamerplanten. Om deze hoge standaard te waarborgen, zijn we aangesloten bij verschillende kwaliteitsorganisaties en hebben we meerdere certificaten in ons bezit. In de basis zijn alle producten gecertificeerd. Sommige certificaten zijn product gerelateerd of klantgericht. U kunt erop vertrouwen dat onze planten aan de hoogste eisen voldoen, zoals op het gebied van duurzaamheid.

MPS-A

Icon

MPS-A

Onze bedrijfsvoering is heel duurzaam, wat is beloond met de certificering MPS-A (van MPS ABC). Een hoge score waarmee we tot de top behoren op dit gebied.
MPS-ABC

MPS-GAP

Icon

MPS-GAP

Wij voldoen aan de strenge eisen op het gebeid van traceerbaarheid, milieu, gewasbescherming en recall procedures. Daarom kunnen we met dit certificaat ook leveren aan internationale retailers.
MPS-ABC

MPS-PRODUCTPROOF

Icon
Naast onze bedrijfsvoering, zijn onze producten ook zo milieuvriendelijk geteeld. Met het MPS-ProductProof certificaat kunnen wij aantonen dat bepaalde werkzame stoffen niet zijn gebruikt. Kijk voor meer informatie op www.volgjebloemofplant.nl.
MPS-ABC

MPS-SQ

Icon

MPS-SQ

Het MPS-SQ certificaat toont u aan dat wij voldoen aan (inter)nationale eisen op het gebied van veiligheid en gezondheid op de werkvloer.
MPS-ABC

GRASP

Icon

GRASP

Sociale aspecten op bedrijfsniveau zijn voor ons net zo belangrijk als het milieuvriendelijk kweken. Het certificaat GRASP laat zien dat wij hier veel mee bezig zijn. 
GRASP

PLANETPROOF

Icon

PLANETPROOF

On the way to PlanetProof is een keurmerk wat in veel sectoren voorkomt, ook in de sierteelt. Dit keurmerk laat zien dat producten duurzamer zijn geproduceerd. Onze planten zijn een betere keuze voor natuur, klimaat en dier!
PLANETPROOF

Footprint

Wat is nou eigenlijk onze impact op de aarde? Om hierachter te komen heeft Greenhouse Marketeers onze ecologische footprint berekent. Zo weten wij wat de impact van ons teeltproces (van A tot Z) op het milieu is. Dit vormt onze basis voor de continue verbeteringen op het gebied van duurzaamheid.

Duurzame samenwerking

Het verduurzamen is iets wat wij samen met onze klanten en partners doen, zodat we samen aan een betere wereld werken. 

Duurzame kamerplanten

Productgroep

Kies de productgroep
Kies de productgroep

Potmaat

Kies de potmaat
Plant potmaat filter

Collectie

Plant collectie filter

Stijl

Plant stijl filter
nl_NL

Inloggen

Registeren

Wilt u zich aanmelden bij onze website om toegang te krijgen tot beeldmateriaal etc? klik dan op de knop hieronder. Wij zullen na de aanmelding uw account activeren waarna u via het menu bovenin toegang heeft tot de beeldbank.